BCE: Măsurile de stimulare a sectorului bancar vor fi retrase treptat

Bancile se confrunta cu riscul de a deveni dependente de fondurile ieftine si masive furnizate de bancile centrale, dar masurile de stimulare vor fi retrase când situatia se va normaliza, a afirmat vineri (20 noiembrie 2009) Jean-Claude Trichet, presedintele Bancii Centrale Europene (BCE), transmite Reuters.

Într-un discurs rostit la Congresul Bancar European, in Frankfurt, Trichet a explicat: “Dupa cum am spus in numele Consiliului Guvernator, gândindu-ne la viitor, nu toate masurile de lichiditate vor fi necesare in viitor, in aceasi masura ca in trecut.

Prin urmare, ne vom asigura ca masurile de lichiditate extraordinare adoptate vor fi retrase gradual si la momentul potrivit, iar lichiditatea furnizata va fi absorbita, ca un antidot eficient la amenintarea stabilitatii preturilor, pe termen mediu si lung”.
Presedintele BCE nu a dat detalii suplimentare in legatura cu modul in care vor fi retrase masurile de sprijinire a lichiditatii. dupa ce oficialii BCE s-au intâlnit joi pentru a analiza “strategia de iesire”, subiect care va fi dezbatut la sedinta de politica monetara din 3 decembrie.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata