Biletele de tren s-ar putea scumpi cu 15 la sută din vara acestui an

19

CFR Călători a început demersurile pentru aprobarea unei creşteri cu 15 la sută a preţului biletelor de tren, măsură ce ar putea fi aprobată în vara acestui an.

Solicitarea a fost determinată de creşterea costurilor şi de necesitatea actualizării cu rata inflaţiei, au declarat surse din Ministerul Transporturilor.

CFR Călători a realizat deja o adresă pentru a primi aprobările necesare din partea instituţiilor statului, motivând că măsura de creştere ţine cont de modificarea indicelui preţurilor de consum, precum şi de creşterea unor costuri, mai ales că ultima majorare a avut loc în septembrie 2007. Compania CFR Călători are bugetate pentru 2010 pierderi de 180 milioane lei, conform proiectului de buget publicat de Ministerul Transporturilor.

Veniturile totale vor ajunge la 2,40 miliarde lei, iar cheltuielile la 2,58 miliarde lei, din care 402,92 milioane lei pentru investiţii, 481,84 milioane lei fond de salarii, iar datoriile ajung la 294,72 milioane lei. Compania va concedia în acest an 1.370 de salariaţi, ca urmare a programului de restructurare a căii ferate din România.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata