Biletele de tren şi de metrou se scumpesc în septembrie 2010

Biletele de tren şi metrou se vor scumpi în septembrie cu 8-9 la sută, respectiv cu 10 – 11 la sută, după ce conducerile CFR Călători şi Metrorex au cerut în repetate rânduri creşterea tarifelor pentru echilibrarea bugetelor, potrivit informaţiilor remise de Ministerul Transporturilor.

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Radu Berceanu, a declarat recent că planul de restructurare a companiilor de cale ferată nu prevede doar disponibilizări de personal, ci şi reorganizări şi creşterea veniturilor prin majorări de tarife, nivelurile propuse fiind de 8-9 la sută la CFR Călători şi 10-11 la sută la Metrorex.
„Am făcut propuneri pentru majorarea tarifelor cu 8-9 la sută la CFR Călători şi cu 10-11 la sută la Metrorex. Hotărârile de Guvern sunt făcute, urmează ca Guvernul să ia o decizie”, a spus ministrul Transporturilor.

Hotărârile de Guvern de majorare a tarifelor la CFR Călători şi Metrorex vor intra spre aprobare cel mai probabil în şedinţa de miercuri a Executivului, potrivit reprezentanţilor celor două companii.
CFR Călători a majorat deja tarifele cu circa patru la sută, de la 1 iulie, în urma majorării TVA. Ultima creştere a preţurilor la biletele de tren, cu 8,1 la sută, s-a produs la 1 septembrie 2007. În cazul metroului, preţul cartelelor de călătorie a fost majorat în urmă cu mai mult de un an, în mai 2009, cu şapte la sută.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata