Blue Origin dezvăluie suma de 2,4 milioane de dolari ca fiind cea mai mare ofertă actuală pentru locul pe zborul spațial

Blue Origin, compania de rachete a miliardarului Jeff Bezos, a dezvăluit că cea mai mare ofertă actuală pentru un loc pe nava sa spațială New Shepard a fost de 2,4 milioane de dolari, în a doua rundă de licitație în curs.

Compania a declarat că a primit peste 5.200 de ofertanți din 136 de țări în prima rundă de licitație, cea mai mare ofertă încă nu a fost dezvăluită, întrucât runda a fost sigilată.

A doua rundă a fost lansată cu o ofertă inițială de 1,4 milioane de dolari, potrivit site-ului web Blue Origin.

Procesul va dura până pe 10 iunie și se va încheia într-o fază finală pe 12 iunie, cu o licitație online live.

Compania de rachete vizează pe 20 iulie prima sa excursie suborbitală cu nava spațială, un moment important într-o competiție pentru a inaugura o nouă eră a călătoriilor spațiale comerciale private.

Noul combo-rachetă și capsulă Shepard este conceput pentru a zbura în mod autonom șase pasageri la peste 100 de mile deasupra Pământului în spațiul suborbital.

Reuters a raportat în 2018 că Blue Origin intenționa să perceapă pasagerilor cel puțin 200.000 USD pentru călătorie, pe baza unei evaluări a planurilor rivale de la Virgin Galactic Holdings Inc a miliardarului Richard Branson și a altor considerente, deși gândirea sa s-ar fi putut schimba.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata