Borza a demis patru şefi de sucursale ale Hidroelectrica, din cauza managementului defectuos

Administratorul judiciar al Hidroelectrica, Euro-Insol, firmă condusă de Remuz Borza, a demis patru șefi de sucursale, după ce au fost constatate disfuncționalități în managementul acestora, potrivit unui comunicat al companiei.

„În urma constatării unor disfuncționalități în managementul sucursalelor, Euro-Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica SA, a operat o serie de schimbări la nivelul conducerii uzinelor din componentă a patru sucursale Hidroelectrica’, se arată în comunicat.

Astfel, Mircea Dordea a fost revocat din funcția de inginer — șef al Uzinei Hidroelectrice Sibiu, aflată în componentă SH Sebeș, fiind înlocuit cu Nicolae Mihu.

De asemenea, Nicolae Alexandru Varga a fost revocat din funcția de inginer — șef al Uzinei Hidroelectrice Oradea din cadrul Sucursalei Cluj, fiind înlocuit cu Petru Ioan Vereș.

La Uzina Caransebeș din cadrul Sucursalei Hațeg a fost numit un nou inginer — șef, în persoana lui Ianas Rădoi, care l-a înlocuit pe Nicolae Brebu.

La Sucursala Râmnicu Vâlcea, Cornel Silviu Tătuc, inginer — șef al Uzinei Hidroelectrice Slatina, a fost revocat din funcție și înlocuit de George Gabriel Stoica.

„Principalul criteriu de numire în funcție a noilor ingineri — șefi de uzină a fost experiența în exploatarea hidrocentralelor, uzinele fiind prin excelență entități de producție a energiei electrice. Noii manageri ai uzinelor au ca obiectiv general exploatarea în siguranță a centralelor hidroelectrice din patrimoniu’, mai precizează comunicatul.

Hidroelectrica este cel mai ieftin producător de energie din România. Compania se află pentru a doua oară în insolvență din februarie 2014, prima dată fiind în perioada iunie 2012 — iunie 2013. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata