Bucium vrea să „combată” criza cu trei noi sortimente de vin spumant

– Directorul executiv al SC Agroindustriala Bucium SA,Ionuţ Stoian, a declarat că se observă foarte clar, în piaţă, orientarea cererii către vinul din clasa economică, în raport cu sortimentele de vin mai scump. „Ponderea vinului ieftin a crescut cu circa 60% în vânzări, în detrimentul celui de clasă superioară”, a menţionat acesta.

– Totodată, Ionuţ Stoian a anunţat că, în aproximativ o lună, societatea pe care o conduce va lansa o gamă nouă de vin cu trei arome distincte.


„În prezent, pregătim lansarea unei noi game de vin spumant, pe care sperăm să o facem publică în aproximativ o lună. Este vorba despre trei sortimente de vin spumant cu aromă de piersici, fragi şi fructe de pădure”, ne-a declarat Ionuţ Stoian, director executiv al SC Agroindustriala Bucium SA.

Stoian a fost rezervat în oferi date concrete despre rezultatele economice ale companiei din acest an, preferând să ofere o explicaţie mai degrabă puerilă:  „Concurenţa este din ce în ce mai acerbă, în condiţiile acutizării crizei economice, iar divulgarea unor informaţii de acest gen poate fi utilizată împotriva noastră”.

„Cu toate acestea, putem spune că la finele primului semestru al anului în curs ne situăm la aproximativ acelaşi nivel ca şi anul trecut, în ceea ce priveşte volumul vânzărilor şi cifra de afaceri. Estimăm că acest trend se va menţine până la sfârşitul anului”, ne-a mai spus Stoian.

Astfel, dacă la nivelul anului 2009, reprezentanţii Bucium SA anunţau o cifră de afaceri de circa 5 milioane de euro, se poate trage concluzia că pentru anul în curs, vânzările nu vor depăşi în mod semnificativ această  cifră.


Vinul economic a crescut în vânzări, în detrimentul celui premium


Stoian a mai precizat că scăderea veniturilor în rândul populaţiei a influenţat şi riscă să influenţeze în continuare, consumul şi implicit vânzările de vin.  „Se poate observa clar orientarea cererii către vinul din clasa economică, în raport cu sortimentele de vin mai scump. Ponderea vinului ieftin a crescut cu circa 60% în vânzări, în detrimentul celui de clasă superioară”, ne-a comunicat la final directorul economic al Bucium SA.

Citește și
1 Comentariu
  1. benone baltitescu spune

    as dori sa va multumesc pt sortimentele de vinuri de colectie care le aveti in magazin,si as dori sa ma lamuriti in privinta sortimentului carafa boierului ,va multumesc

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata