Burger King preia Tim Hortons pentru 11,4 miliarde de dolari

Lanțul american de restaurante fast-food Burger King Worldwide a anunțat marți că va prelua lanțul canadian de cafenele Tim Hortons pentru 11,4 miliarde de dolari, în numerar și acțiuni, tranzacția urmând să dea naștere celui de al treilea mare lanț fast-food din lume, transmite AFP.

O nouă companie mamă va fi creată pentru a regrupa cele două branduri care vor continua să opereze în mod separat. Noua companie va avea sediul în Canada, deoarece aceasta va fi cea mai mare piață a noului grup care va avea venituri anuale de 23 de miliarde de dolari și peste 18.000 de unități în aproximativ 100 de țări.

Potrivit termenilor acordului aprobat în unanimitate de consiliile de administrație ale celor două companii, pentru fiecare acțiune Tim Hortons, Burger King va plăti 59,73 de dolari în numerar și 0,8025 acțiuni Burger King. Pe baza prețului înregistrat luni seara de acțiunile Burger King, tranzacția evaluează întreaga companie Tim Hortons la 11,4 miliarde de dolari.

Cele două companii au mai anunțat că Berkshire Hathaway Inc, firma miliardarului Warren Buffett, va oferi finanțare pentru Burger King. Berkshire Hathaway va investi trei miliarde de dolari într-un pachet de acțiuni preferențiale, dar nu va fi implicată în gestionarea companiei.

3G Capital, firma de investiții care în prezent controlează aproximativ 70% din acțiunile Burger King, va avea un pachet majoritar de acțiuni (51%) și la noua companie rezultată în urma fuziunii. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata