BVB a admis tranzacţionarea obligaţiunilor emise de Ascendia

 Bursa de Valori de la Bucureşti (BVB) a admis tranzacţionarea obligaţiunilor emise de compania de eLearning Ascendia (ASC), în valoare de trei milioane de lei. Ascendia este listată pe segmentul de tranzacţionare AeRO şi are o capitalizare de 11,4 milioane de lei.

„Emisiunea este formată din 30.000 obli­gaţiuni corporative, nominative, demate­rializate, neconvertibile, negarantate, cu valoarea nominală de 100 lei/obligaţiune, scadentă la 3 ani şi o dobândă anuală de 10%, plătibilă semestrial prin intermediul Depozitarului Central. Prima zi de tranzacţionare va fi 02 octombrie 2019“, potrivit unui anunţ al Ascendia.

Ascendia a finalizat oferta de obligaţiuni corporative pe 4 iunie 2019 atrăgând 3 milioane de lei, iar emisiunea de instrumente financiare a fost subscrisă integral. Ascendia va direcţiona investiţiile către trei linii de business: corporate eLearning, Livresq.com – authoring tool pentru editori şi Timlogo – cea mai mare platformă de logopedie din România. Obligaţiunile vor avea simbolul bursier ASC22. Subscrierile s-au putut face prin intermediul brokerului Tradeville, iar oferta a fost disponibilă pentru mai puţin de 150 de investitori.

Oferta a fost închisă anticipat, în prima zi de derulare, întrucât cererile au fost numeroase. Ascendia a încheiat 2018 cu un profit în creştere cu 34% faţă de rezultatul net din 2017, iar veniturile totale au crescut cu circa 40% comparativ cu anul precedent, la 3,6 mil. lei.

De la începutul anului 2019 acţiunile ASC s-au depreciat cu 6,6% pe un rulaj de tranzacţionare de circa 320.000 de lei.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata