Capitalizarea bursieră a Facebook a trecut de 200 de miliarde de dolari

Creșterea continuă a prețului acțiunilor Facebook a făcut din rețeaua de socializare a 22-a mare companie din lume, în condițiile în care capitalizarea bursieră a Facebook a trecut pragul de 200 de miliarde de dolari, transmite AFP.

Acțiunile Facebook au încheiat ședința de luni la valoare record de 77,89 dolari, iar marți, în jurul orei 14,35 GMT, erau cotate la 77,75 dolari, dublu față de prețul de 38 de dolari pe acțiune stabilit cu prilejul IPO-ului din luna mai 2012.

Cu o capitalizare de piață de 201,6 miliarde de dolari, Facebook este în prezent a 22-a mare companie din lume între Verizon Communications, locul 21, și Toyota Motor Corp, locul 23. Comparativ, Google are o capitalizare de piață de 394 miliarde de dolari, iar Microsoft 385 miliarde de dolari. Recordul este deținut de Apple, compania cu cea mai mare capitalizare bursieră din lume, 593 miliarde de dolari.

În ceea ce îl privește pe directorul general de la Facebook, Mark Zuckerberg, care deține 61,6% din drepturile de vot, creșterea cotației acțiunilor Facebook i-a umflat averea la 34,5 miliarde de dolari, ceea ce îl plasează pe locul 13 în topul celor mai bogați oameni din lume.

Facebook este cea mai mare rețea de socializare din lume, cu peste un miliard de utilizatori. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata