Cea mai importantă tranzacţie din industria jocurilor de noroc: Gtech cumpără IGT cu 4,7 miliarde dolari

Gtech SpA va achiziționa International Game Technology (IGT) pentru 4,7 miliarde de dolari în numerar și acțiuni, îmbinând cel mai mare furnizor de sisteme de loterie din lume cu cel mai mare producător de jocuri de noroc de tip ‘slot machine’ (păcănele), transmite Reuters.

Prin această tranzacție, grupul italian Gtech va avea un rol mult mai important în industria globală a jocurilor de noroc, estimată la 317 miliarde de euro (430 miliarde de dolari), într-un moment în care acest sector se confruntă cu o creștere mai lentă, pe fondul concurenței venite de jocurile online și a consolidărilor. Gtech a fuzionat în 2006 cu Lottomatica, operatorul loteriei de stat din Italia.

Gtech va plăti 18,25 dolari pentru fiecare acțiune IGT, cu 18% mai mult decât prețul titlurilor IGT de la închiderea ședinței bursiere de marți, de 15,50 dolari.

Valoarea tranzacției este de aproximativ 6,4 miliarde de dolari, incluzând datoria de 1,75 miliarde de dolari a IGT.

În perioada 2007 — 2009, veniturile IGT au scăzut cu 27% deoarece recesiunea a dus la reducerea cheltuielilor celor care mergeau la cazinouri și la jocurile de noroc de tip ‘slot machine’.

Luna trecută, furnizorul canadian de echipamente și servicii pentru industria jocurilor de noroc Amaya Gaming a preluat grupul britanic Oldford, proprietarul site-urilor de poker online PokerStars și Full Tilt Poker, pentru suma de 4,9 miliarde de dolari.

În urma acestei operațiuni, Amaya Gaming va deveni cea mai mare companie din lume pe segmentul poker online, devansând actualul lider Bwin.

Înființată în anul 2004 și cotată la bursa de la Toronto, Amaya Gaming oferă o gamă largă de produse și servicii pentru industria jocurilor de noroc, de la jocuri tip slot până la programe software pentru pariurile online.

În domeniul pokerului, Amaya este cunoscut pentru programele sale software, însă acest lucru se va schimba după preluarea site-urilor de poker online PokerStars și Full Tilt Poker, care, împreună, au peste 85 de milioane de jucători înscriși. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata