CET Govora: 300 de salariaţi, majoritatea personal TESA, disponibilizaţi

Aproximativ 300 de salariaţi ai Centralei Electrice de Termoficare (CET) Govora, majoritatea fiind personal tehnic, economic şi socio-administrativ (TESA), ar urma să fie disponibilizaţi, a declarat joi, 30 iunie, într-o conferinţă de presă administratorul judiciar al unităţii, Remus Borza.

„Am avut mai multe discuţii cu sindicatele şi am abordat problema concedierilor colective. Vreau să spun că am tăiat zile de concediu. Păi erau 42 de zile lucrătoare de concediu. Dacă la acestea adăugăm sâmbetele şi duminicile, ajungeam la 70 de zile, iar dacă picau şi sărbătorile legale, undeva spre 100. Am tăiat la 20 de zile minim la care am adăugat un plus de 6 zile, pentru a încheia această anomalie. Am abordat problema concedierilor colective şi a criteriilor. Vreau să spun că din 2.300 de angajaţi, 1.000 sunt rude, fini, nepoţi, soţi. Printre criterii este cel de familie dar nu neapărat unul eliminator, pentru că sunt cazuri de rude dar care lucrează eficient”, a spus Remus Borza.

El a menţionat că criteriile de bază sunt eficienţa şi abaterile disciplinare.

„Vom avea în vedere pe cei care mai au 1-2 sau 3 ani până la pensie. Vom aborda criteriul rudelor de gradul I, dar aşa cum am spus, vor fi şi excepţii, vom vedea pe cei care au avut abateri disciplinare. Vom renunţa la cei care au firme, noi încurajăm antreprenoriatul dar nu în interiorul CET-ului. Adică ţara are nevoie de cât mai mulţi patroni, nu poţi fi şi angajat la stat dar şi antreprenor. Majoritatea disponibilizaţilor vor fi TESA”, a afirmat Borza.

CET Govora este unul dintre cei mai mari agenţi economici din judeţul Vâlcea, aflat în subordinea Consiliului Judeţean, unitatea fiind în insolvenţă din luna mai. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata