CFR Călători: Noul Acord colectiv de muncă, valabil până la 30 septembrie 2015, nu prevede concedieri colective

Noul Acord colectiv de muncă la CFR Călători, agreat în data de 1 aprilie, nu prevede concedieri colective de personal, se arată într-un comunicat al CFR Călători, transmis, joi.

‘Administrația CFR Călători și reprezentanții federațiilor sindicale feroviare au semnat miercuri, 1 aprilie 2015, în cadrul negocierilor pentru încheierea Contractului Colectiv de Muncă la nivel de unitate, un nou Acord colectiv de muncă. Acordul colectiv de muncă a fost încheiat pentru perioada 1 aprilie — 30 septembrie 2015 și nu prevede concedieri colective de personal’, relevă comunicatul CFR Călători.

Potrivit sursei citate, în conformitate cu prevederile noului Acord, angajații CFR Călători își mențin toate drepturile salariale actuale și, suplimentar, fiecare angajat beneficiază lunar de 10 tichete de masă.

Organizațiile sindicale semnatare sunt Federația Națională Feroviară Mișcare Comercial (FNFMC), Federația Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România (FSTFR) și Federația Sindicatelor Ramurii Vagoane (FSRV).

Federațiile sindicale feroviare și Administrația CFR Călători vor continua negocierile pentru încheierea Contractului Colectiv de Muncă, precizează societatea de transport feroviar. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata