Circa 780 de salariaţi de la CFR Călători vor fi disponibilizaţi de la 1 aprilie 2010

CFR Călători va disponibiliza circa 780 de angajaţi începând cu data de 1 aprilie, iar până la sfârşitul lunii vor fi disponibilizaţi toţi cei aflaţi pe listele întocmite de companie, a declarat Iulian Măntescu, preşedintele Federaţiei Mecanicilor de Locomotivă.

‘În total, de la CFR Călători trebuie să plece 2.030 de angajaţi, circa 1.400 plecând deja, pe cale naturală’, a spus Măntescu. CFR Marfă a început deja, din martie, să disponibilizeze circa 4.758 de angajaţi, alte 5.700 de persoane urmând să plece din companiile de cale ferată până în aprilie. Hotărârea de Guvern privind disponibilizarea celor 10.300 salariaţi din 14 societăţi din domeniul feroviar a fost publicată deja în Monitorul Oficial.

Executivul a aprobat lista societăţilor naţionale, companiilor naţionale şi societăţilor naţionale cu capital majoritar de stat de domeniul feroviar care vor beneficia de prevederile ordonanţei 9/2010 privind măsuri pentru diminuarea consecinţelor restructurării şi reorganizării unor societăţi naţionale din CFR. Suma alocată de la bugetul de stat pentru efectuarea plăţilor compensatorii ridicându-se la 152 milioane de lei.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata