Cisco şi Yello Strom au lansat un proiect pentru economisirea energiei

Yello Strom va lansa, impreuna cu Cisco, un proiect de tip ,,smart grid” (retea electrica inteligenta), in scopul de a crea un sistem inteligent de energie care permite clientilor sa masoare si sa controleze consumul de energ ie electrica al dispozitivelor folosite, se arata intr-un comunicat al Cisco.

Sistemul va permite consumatorilor sa isi reduca facturile lunare, precum si emisiile de carbon, reducând, de asemenea, cererea in perioadele de vârf. Studiile au aratat ca tehnologia poate reduce consumul de energie cu aproximativ 10%, in timp ce reduceri de mai mult de 15% pot fi atinse prin amânarea functionarii aparatelor cum sunt masinile de spalat.

Proiectul-pilot va folosi de asemenea in mod mai eficient resursele de energie regenerabila – inclusiv celulele solare, precum si o centrala mixta de caldura si electric itate – si va reduce dependenta locala de capacitatile aflate in rezerve.
În cadrul pro iectului, Cisco si Yello Strom au colaborat pentru a permite unui numar de 70 de locuinte si companii sa comunice in mod inte ligent cu reteaua locala de electricitate si cu sursele de energie electrica printr-o retea IP.

Clientii vor utiliza un contoar online inteligent pentru a primi informatii despre consumul de energie in timp real. Între timp, un sistem de management al electricitatii la domiciliu va permite clientilor sa programeze aparate precum masinile de spalat in perioadele din afara orelor de vârf, prin intermediul unor “prize inteligente”. În timp, reducerea consumului la orele de vârf poate contribui la problemele de capacitate asteptate pe piata germana de energie.

Cu un sistem de tip smart grid, costul total al sistemului de electricitate va scadea, cu beneficii atât pentru furnizori cât si pentru consumatori. Yello Strom GmbH este o sucursala detinuta in totalitate de EnBW (Energie Baden¬Württemberg AG). Cu peste 1,4 milioane de clienti, Yello este una dintre primele 10 companii furnizoare de electricitate din Germania.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata