„Clujana” va deschide noi unităţi de producţie

Fabrica de încălţăminte „Clujana” ar urma să deschidă în acest an noi unităţi de producţie şi noi magazine, precum şi să crească salariile angajaţilor săi.

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, a declarat marţi (26 ianuarie 2010) într-o conferinţă de presă, că noile unităţi de producţie ar urma să fie deschise în localităţile clujene Dej, Gherla şi Huedin, fiind create astfel noi locuri de muncă în zone cu probleme mari în ceea ce priveşte şomajul.

„În 2009 am reuşit să angajăm aproximativ 60 de oameni şi dorinţa mea e să extindem noi linii de producţie în zona Gherla-Dej şi o altă linie în zona Huedin, tocmai pentru că acolo există o problemă cu locurile de muncă”, a afirmat Alin Tişe, adăugând că în fiecare dintre zonele respective ar urma să fie angajaţi câte 50 de oameni.
În 2009, numărul locurilor de muncă de la „Clujana” a înregistrat o creştere cu 29 la sută faţă de 2008.

Tişe a precizat că, în prealabil, dorinţa sa este să fie majorate salariile angajaţilor existenţi în prezent, deoarece acestea sunt mici. De asemenea, aşa cum susţine Alin Tişe, fabrica ar urma să deschidă noi magazine, atât în judeţul Cluj, cât şi în municipiile reşedinţă ale altor judeţe.
Alin Tişe a mai spus că fabrica de încălţăminte „Clujana” este unul dintre puţinele branduri pe care le mai are Clujul şi că anul trecut aceasta a înregistrat o ascensiune semnificativă, reuşind să reia exporturile după 11 ani.

În luna septembrie a anului trecut, „Clujana” a semnat un contract cu firma franceză Soditex, pentru producerea a 200 de modele de încălţăminte destinate în special pieţei europene.
Primele exporturi au fost făcute tot anul trecut, către Franţa şi Irlanda. În luna decembrie, „Clujana” a exportat în Franţa aproape 9.000 de perechi de încălţăminte, în valoare de peste 180.000 de euro.

De asemenea, „Clujana” a încheiat un contract cu Academia de Poliţie ”Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti, livrând deja peste 2.000 de perechi de încălţăminte, în valoare de 250.000 de lei. Fabrica de încălţăminte „Clujana” este deţinută în proporţie de 93% de Consiliul Judeţean Cluj şi are în prezent peste 350 de angajaţi.

„Clujana” a fost înfiinţată în anul 1911 iar după 1989 a intrat într-o perioadă de declin. De la peste 10.000 de angajaţi, „Clujana” a ajuns să-şi închidă porţile şi să intre în conservare în anul 1999, reluându-şi activitatea în anul 2003 iar în 2008 a fost preluată în proporţie de peste 90 la sută de Consiliul Judeţean Cluj.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata