CNVM a aprobat noul preţ de ofertă pentru Rompetrol Rafinare

Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) a aprobat marţi (9 februarie 2010) prospectul ofertei de preluare la Rompetrol Rafinare, care conţine noul preţ oferit acţionarilor minoritari, de 0,0741 lei/acţiune, au declarat surse din CNVM.

Pe 27 ianuarie, CNVM a respins oferta de preluare depusă de The Rompetrol Group pentru Rompetrol Rafinare, cu preţul de 0,0625 lei/acţiune, considerând că un preţ echitabil pentru acţionarii minoritari trebuie să fie mai mare de 0,0741 lei/acţiune, raportat la activul net din ultimele situaţii financiare auditate, cele la 31 decembrie 2008.

Data limită acordată de Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) grupului Rompetrol pentru depunerea documentaţiei necesare derulării ofertei publice obligatorii de preluare a societăţii Rompetrol Rafinare Constanţa a expirat vineri, 5 februarie, acesta fiind cel de-al doilea termen stabilit.

Potrivit Ordonanţei nr. 67/3.02.2010, grupul Rompetrol nu s-a încadrat în termenul prevăzut iniţial de Comisie pentru depunerea documentaţiei necesare derulării ofertei la preţul minim determinat în conformitate cu prevederile legale, respectiv 1 februarie 2010, şi nu a răspuns solicitărilor acesteia.
Totodată, în aceeaşi Ordonanţă, CNVM a prevăzut prelungirea perioadei de suspendare de la tranzacţionare a acţiunilor Rompetrol Rafinare până la depunerea noii documentaţii şi analizarea ei de către Comisie.

La sfârşitul lunii octombrie 2008, CNVM a respins rapoartele ofertelor obligatorii de preluare de la Rompetrol Rafinare şi Rompetrol Well Services şi a solicitat noi rapoarte care să fie realizate de un alt evaluator independent.
The Rompetrol Group este deţinut integral de compania KazMunaiGaz din Kazahstan, care a preluat în 2007 un pachet de acţiuni reprezentând 75 la sută din capitalul Rompetrol, de la omul de afaceri Dinu Patriciu, iar restul de 25 la sută în 2009.

Grupul Rompetrol deţine 75,32 la sută din acţiunile Rompetrol Rafinare şi 51 la sută din titlurile Rompetrol Well Services, listate la Bursa de Valori Bucureşti. Conform legii, acţionarul care deţine peste 33 la sută din acţiunile unei companii listate trebuie să deruleze o ofertă publică de preluare.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata