CNVM a aprobat oferta de preluare a Rompetrol Well Services şi a respins-o pe cea pentru Rompetrol Rafinare

Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) a aprobat, în şedinţa de miercuri (27 ianuarie 2010), documentul de ofertă publică obligatorie de preluare a SC Rompetrol Well Services SA Ploieşti, iniţiată de către The Rompetrol Group NV Olanda, şi l-a respins pe cel de preluare a Rompetrol Rafinare, informează CNVM.

La aprobarea preţului de cumpărare de 0,43 lei/acţiune, CNVM a avut în vedere preţul oferit de ofertant, care este mai mare faţă de valoarea unei acţiuni rezultată din expertiza efectuată în conformitate cu standardele internaţionale de evaluare, precum şi faţă de valoarea activului net contabil/acţiune determinată pe baza ultimelor situaţii financiare auditate, depuse la CNVM, anterior momentului de transmitere a documentaţiei. Oferta se va derula în perioada 3 februarie – 23 februarie 2010.

În cadrul aceleiaşi şedinţe, CNVM a hotărât respingerea documentului de ofertă publică obligatorie de preluare a Rompetrol Rafinare Constanţa, iniţiată de către TRG, având în vedere că valoarea activului net contabil aferent ultimei situaţii financiare auditate (31 decembrie 2008), nu a fost luată în considerare la determinarea preţului oferit, acesta fiind mai mic. Conform reglementărilor legale în vigoare, preţul minim ce trebuie oferit în cadrul ofertei publice obligatorie de preluare a Rompetrol Rafinare este cel puţin egal cu valoarea activului net contabil conform ultimei situaţii financiare auditate.

CNVM a informat The Rompetrol Group că are obligaţia de a transmite autorităţii, până la data de 1 februarie 2010, documentaţia necesară derulării ofertei la preţul minim determinat în conformitate cu prevederile legale. Totodata, CNVM a hotărât prelungirea perioadei de suspendare de la tranzacţionare la Bursa de Valori Bucureşti a acţiunilor emise de Rompetrol Rafinare până la data depunerii de către TRG şi analizării de către CNVM a documentaţiei de ofertă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata