Comerţ eletronic în turism

GECAD ePayment si ANAT (Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism) au incheiat, joi (12 noiembrie 2009), un parteneriat in vederea impulsionarii dezvoltarii comertului electronic in domeniul turismului, prin facilitarea achizitiei de bilete de avion si pachete de vacanta prin plata online cu card bancar, direct de pe site-urile agentiilor, a anuntat Corina Martin, presedinte ANAT, in cadrul unei conferinte de presa.

Ca parte a acestui parteneriat, GECAD ePayment ofera un pachet special de servicii de comert electronic, cu toate instrumente le si facilitatile de care are nevoie o agentie de turism pentru a accepta plati online si pentru a gestiona comenzile web. Oferta este valabila pentru toti membrii ANAT.
“Asociatia agentiilor de turism are peste 800 de membri, iar majoritatea nu ofera clientilor in momentul de fata posibilitatea de a plati online cu cardul pentru pachetele de vacanta pe care le achizitioneaza sau pentru biletele de transport.

Prin acest parteneriat, ne dorim sa ii incurajam pe cât mai multi dintre ei, inclusiv pe cei aflati la inceput de drum sau pe cei care nu au inca o prezenta online, sa isi diversifice modalitatile de plata pe care le ofera clientilor – in special acele agentii care se adreseaza atât pietei interne, cât si celei internationale”, a declarat Carmen Sebe, CEO al GECAD ePayment.
“Suntem multumiti de faptul ca, prin parteneriatul cu GECAD ePayment, membrii ANAT vin in intâmpinarea nevoilor clientilor cu modalitati de plata diversificate, accesibile si sigure in acelasi timp. Astfel, agentiile de turism faciliteaza unui numar cât mai mare de calatori accesul la serviciile lor.

Campania «Alege Agentia de Turism – Calatoreste cu ANAT», declansata zilele acestea de Asociatia noastra, are in vedere – printre multe alte obiective destinate cresterii calitatii prestatiei catre client – si diversificarea serviciilor oferite turistilor de catre agentiile membre ANAT. Ne asteptam ca tot mai multe agentii sa implementeze serviciul de plata online cu carduľ, a afirmat si Carmen Botez, Secretar General ANAT.

Conform presedintelui ANAT, in prezent, turismul este unul dintre domeniile care au o pondere semnificativa in comertul electronic românesc cu plata online prin card bancar. Potrivit ultimelor rapoarte, turismul si serviciile de transport reprezinta nu mai putin de 38% din numarul tranzactiilor inregistrate prin platforma ePayment in primele 9 luni ale acestui an. “Urmare a parteneriatului incheiat cu ANAT, ne asteptam ca numarul agentiilor de turism care folosesc platforma ePayment sa ajunga la finalul anului 2010 la 200” , a adaugat Carmen Sebe.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata