„Comes” SA Săvineşti, livrare record pentru „Petrobrazi” Ploieşti

6

– „Comes” SA Săvineşti a livrat cel mai mare echipament produs în istoria companiei

– În 2013, societatea din Săvineşti a exportat 38% din producţie

– De curând, compania a obţinut finanţare europeană pentru un proiect în valoare de un milion de euro

 

Societatea „Comes” SA Săvineşti, judeţul Neamţ (J27/27/1991; CUI 2662292) a livrat cel mai mare echipament scos vreodată pe poarta fabricii, chiar în a treia zi de Paşte, marţi, 22 aprilie 2014.

Este vorba despre un vas schimbător de căldură, cu regim de lucru sub presiune, expediat Rafinăriei „Petrobrazi” Ploieşti, având lungimea de 12,6 metri, înălţimea de 4,5 metri, lăţimea de 4,3 metri şi greutatea proprie de treizeci de tone.

Din cauza acestor dimensiuni, livrarea a fost făcută cu un transport agabaritic, care a necesitat autorizaţii speciale şi s-a desfăşurat preponderent pe timpul nopţii, pentru a afecta cât mai puţin circulaţia.

Echipamentul face parte dintr-un contract de peste 500.000 euro. „Contractul cuprinde unsprezece echipamente similare, dar de dimensiuni mai mici, plus piese de rezervă. Până acum am livrat nouă echipamente. Proiectul de revizie a rafinăriei a fost realizat de o firmă austriacă, dar proiectele de execuţie pentru echipamente au fost făcute la noi”, a declarat ing. Victor Marin, directorul comercial al societăţii „Comes” SA.

Parte a grupului „Conex” Iaşi

Victor Marin – director comercial COMES

Societatea „Comes” face parte din Grupul de firme „Conex” Iaşi, având ca acţionari „Eurotransport” SRL Iaşi (J22/38/2004, CUI 11034289), „IMAMUS” SRL Iaşi (J22/523/2006, CUI 18441964) şi „Tess” SRL Iaşi (J22/523/2006, CUI 18441964).

Cu 160 de angajaţi, cifra de afaceri a societăţii nemţene a fost în 2013 de circa cinci milioane de euro, o cotă de 38% din totalul producţiei fiind destinată exportului. Pentru anul în curs, se urmăreşte majorarea cifrei de afaceri, precum şi livrarea a 40% din producţie către export, ţinta fiind atingerea unui nivel al exporturilor de 60% din producţie în anul 2016.

Exporturile s-au făcut în cea mai mare parte în statele Uniunii Europene şi ale Orientului Mijlociu, dar sperăm ca în acest an să reuşim primele livrări în spaţiul rusesc.

Stagnarea pieţei economice în Europa ne obligă să ne îndreptăm atenţia către state ce au aparţinut Uniunii Sovietice şi către Rusia. La intern, în ţară, avem trei categorii mari de clienţi: în domeniul rafinării, respectiv rafinăriile Petromidia, Lukoil şi OMV Petrobrazi; în domeniul chimiei, cel mai important fiind în acest moment Azomureş, şi în domeniul cazanelor pe combustibil solid. De asemenea, suntem agreaţi în domeniul nuclear, fiind furnizori pentru centrala nucleară de la Cernavodă, pentru care producem butoaie speciale de depozitare a deşeurilor solide cu risc radioactiv.

Datorită faptului că deţinem toate autorizaţiile naţionale şi internaţionale pentru execuţia de utilaje sub presiune, iar în Moldova suntem singura societate de execuţie a utilajelor sub presiune pentru piaţa de chimie şi petrochimie, suntem furnizori şi în sectorul de gaze naturale, unde lucrăm pentru Romgaz şi contractori”, a mai precizat directorul Victor Marin.

Extindere şi modernizare pe bani europeni

Emil Câlţaru – manager general COMES

„Comes” SA a reuşit să promoveze un proiect de finanţare cu fonduri europene în valoare de peste un milion de euro.

„Am lucrat timp de cinci ani la un proiect a cărui finanţare a fost semnată de curând. Este vorba de un proiect de modernizare şi extindere a capacităţii de producţie, în valoare de peste un milion de euro, din care 60% sunt fonduri nerambursabile. Prin acest proiect urmărim două direcţii de retehnologizare şi modernizare, prin dotarea cu echipamente de lucru performante, specializate pentru producţia de utilaje sub presiune, pe de o parte, şi prin dotarea cu software şi hardware necesare activităţii de proiectare”, a declarat managerul general al SC „Comes” SA, Emil Câlţaru.

Noua tehnologie va permite creşterea grosimii maxime a recipienţilor cu regim de lucru sub presiune de la 40 la 60 de milimetri.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata