Comisarul FCC din SUA cere demersuri mai dure pentru echipamentele de rețea chineze

Comisarul federal pentru comunicații, Brendan Carr, a cerut noi măsuri pentru a se asigura că echipamentele Huawei Technologies și ZTE sunt interzise în rețelele de telecomunicații din SUA și pentru a se asigura că dispozitivele electronice produse cu muncă forțată nu intră în Statele Unite.

FCC a adoptat anul trecut reguli care impun operatorilor de telecomunicații americani să îndepărteze și să înlocuiască echipamentele produse de Huawei sau ZTE dacă sunt achiziționate folosind un fond guvernamental de 8,3 miliarde de dolari, dar operatorii de transport ar putea achiziționa în continuare echipamente de la companiile chineze cu fonduri private.

Carr, un republican, a cerut închiderea „lacunei evidente … Nu are sens să permitem ca aceleași echipamente să fie achiziționate și introduse în rețeaua noastră de comunicații atâta timp cât nu sunt implicați dolari federali”.

Huawei a declarat că „extinderea procesului de evaluare și aprobare a FCC pentru a interzice echipamentele deja acreditate de FCC este greșită și costisitoare pentru companiile americane”.
Acesta a spus că blocarea echipamentelor bazate pe locul în care a fost asamblat este „discriminatorie și nu va face nimic pentru a proteja integritatea rețelelor de comunicații din SUA sau a lanțurilor de aprovizionare”.

Carr a mai spus că FCC ar putea face mai mult pentru a aborda abuzurile Chinei asupra minorităților etnice și religioase, în special împotriva uigurilor musulmani din Xinjiang.

El a spus că regulile de autorizare a echipamentelor agenției ar trebui actualizate pentru a solicita companiilor care achiziționează dispozitive sau componente din Xinjiang „să îndeplinească o povară crescută pentru a se asigura că lanțul lor de aprovizionare nu se bazează pe muncă forțată”, a spus Carr.

Președintele interimar al FCC, Jessica Rosenworcel, „pledează de mult timp pentru reformarea procesului de autorizare a echipamentelor pentru a asigura mai bine securitatea noilor dispozitive de rețea și este încântată să vadă un sprijin tot mai mare pentru această idee”, a spus un purtător de cuvânt al agenției, adăugând că „FCC lucrează deja la abordarea multor dintre problemele despre care a vorbit comisarul Carr. ”

La începutul acestei luni, FCC a desemnat cinci companii chineze ca amenințări la adresa securității naționale în baza unei legi din 2019 care vizează protejarea rețelelor de comunicații din SUA: Huawei și ZTE, precum și Hytera Communications Corp, Hangzhou Hikvision Digital Technology Co și Zhejiang Dahua Technology Co.

În decembrie, FCC a finalizat regulile care impun operatorilor de transport cu echipamente ZTE sau Huawei să „rupă și să înlocuiască” respectivul echipament. Parlamentarii americani au aprobat 1,9 miliarde de dolari pentru finanțarea înlocuirilor.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata