Compania petrolieră BP renunţă la 4.000 de angajaţi din cauza scăderii preţului petrolului

Compania petrolieră britanică BP a anunțat marți, 12 ianuarie, că va reduce 4.000 de locuri de muncă la nivel global pentru a face față scăderii prețului petrolului, care oscilează în jurul valorii de 31 dolari/baril, din cauza temerilor legate de economia chineză și a excedentului de pe piață, relatează agenția EFE.

Compania multinațională a precizat că ieftinirea petrolului, al cărui preț care s-a depreciat cu 70% într-un an, o obligă la o reducere a cheltuielilor în zonele de explorare și producție, unde se propune ‘simplificarea structurii și reducerea costurilor, fără a afecta securitatea’, a declarat un purtător de cuvânt pentru postul BBC.

Această sursă a precizat că, după eliminarea acestor locuri de muncă, personalul din aceste departamente va ajunge sub pragul de 20.000 de persoane, dintr-un total de 80.000 de angajați.

BP a dat asigurări că va continua extracția de petrol din Marea Nordului și a menționat că anul acesta va investi patru miliarde de dolari în operațiunile din Marea Britanie, unde va desființa 600 de locuri de muncă.

Marile companii petroliere au anunțat că își vor reduce investițiile și vor încerca să-și diminueze cheltuielile în contextul reducerii persistente a prețului petrolului, care luni a scăzut sub 32 dolari la Bursa de la Londra, pentru prima dată din aprilie 2004.

Prețurile petrolului au atins un nivel minim săptămâna trecută ca urmare a turbulențelor financiare din China, al doilea consumator mondial de petrol, în timp ce îngrijorările legate de excesul de ofertă de pe piață persistă.

Tensiunile politice între Arabia Saudită și Iran, doi dintre marii producători ai Organizației Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC), îngreunează ajungerea la un acord pentru limitarea pragului de producție în acest grup de țări. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata