Companiile aeriene europene anulează zborurile către și de la Tel Aviv, pe fondul escaladării conflictului

British Airways, Virgin Atlantic și Iberia au anulat toate zborurile către Tel Aviv, deoarece transportatorii europeni s-au alăturat companiilor aeriene americane pentru a evita zborul către Israel, pe fondul unui conflict care escaladează acolo.

„Siguranța și securitatea colegilor și clienților noștri este întotdeauna prioritatea noastră principală și continuăm să monitorizăm îndeaproape situația”, a declarat British Airways după ce și-a anulat zborurile către și de la Tel Aviv joi.

Virgin Atlantic, cu sediul în Marea Britanie, a anulat un zbor acolo miercuri târziu și a declarat că examinează dacă își va efectua zborul de joi seara.

Compania aeriană spaniolă Iberia și-a anulat, de asemenea, zborul către Tel Aviv de la Madrid joi și înapoi vineri, a spus o purtătoare de cuvânt, în timp ce compania germană Lufthansa și-a anulat zborurile.
„Datorită situației actuale din Israel, Lufthansa își suspendă zborurile către Tel Aviv până vineri, 14 mai”, a spus compania aeriană.

Wizz Air a declarat că a întârziat zborul de joi de la Abu Dhabi la Tel Aviv până vineri.

Transportatorul Emirati Flydubai a declarat că, continuă să opereze zboruri zilnice de la Dubai la Tel Aviv. Compania aeriană era programată să opereze trei zboruri joi, a arătat site-ul său, în timp ce al patrulea zbor de noapte a fost anulat.

United Airlines, Delta Air Lines și American Airlines au toate zborurile anulate între Statele Unite și Tel Aviv.
Virgin Atlantic a spus la începutul acestei săptămâni că rezervările către Israel au crescut săptămânal cu 250%, după un anunț al Marii Britanii că Israelul se află pe „lista sa verde” pentru redeschiderea călătoriilor de agrement în străinătate în timpul pandemiei COVID-19.

Dar o explozie de violență, cu lupte din Ierusalim și din Fâșia Gaza, provocând decese crescânde de civili, au făcut ca, companiile aeriene internaționale să aibă grijă de regiune.

Compania aeriană britanică easyJet a declarat că nu își anulează încă zborurile către Tel Aviv. „Desigur, vom continua să monitorizăm situația”, a spus o purtătoare de cuvânt a easyJet.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata