Companiile bulgare de asigurări ameninţă să-şi mute activităţile în România

Companiile de asigurări din Bulgaria ameninţă să-şi mute activităţile în alte ţări dacă guvernul decide să majoreze taxele pe care le plătesc, scrie miercuri (31 martie 2010) cotidianul sofiot Pari. Guvernul intenţionează să impoziteze volumul total al afacerilor companiilor de asigurări, şi nu doar profitul lor, într-o încercare de a găsi venituri suplimentare la bugetul de stat.

Asen Hristov de la compania ‘Euro Ins’ spune că, dacă aceste planuri devin realitate, compania sa va începe să vândă poliţe de asigurări în Bulgaria prin filiala sa din România. În opinia sa, persoanele care au propus această măsură nu sunt competente în materia economică.

Ţvetanka Krumova, director executiv al companiei ‘Armeeţ’, susţine că nu mai există nicăieri în lume o practică asemănătoare cu cea propusă de guvernul bulgar. Ziarul 24 Ceasa informează că argumentele companiilor de asigurări par să fi fost auzite de majoritatea guvernamentală, care nu a renunţat la intenţia de a impozita cifra de afaceri din sector, dar au decis impozitul să fie sub 10%, şi nu de două ori mai mare.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata