Companiile care derulează investiţii verzi se pot înscrie în Green Business Index 2016 până pe 22 aprilie

Companiile din România, care derulează iniţiative verzi în sectorul de afaceri, se pot înscrie în competiţia din acest an a Green Business Index (GBI) până cel târziu la data de 22 aprilie, termenul fiind prelungit cu trei săptămâni faţă de cum era prevăzut iniţial, a anunţat, marţi, Asociaţia Green Revolution, organizatorul şi iniţiatorul proiectului.

Ne-am decis să prelungim perioada de înscriere şi completare a chestionarelor, în urma cererilor venite din partea companiilor. Acest lucru nu poate decât să ne bucure, pentru că demonstrează preocuparea companiilor pentru dezvoltarea sustenabilă şi protecţia mediului şi că acestea au înţeles că preocupările pentru protecţia mediului sunt singura cale pentru a construi afaceri profitabile. Barometrul GBI va oferi suport, şi anul acesta, companiilor care doresc să îşi monitorizeze iniţiativele şi eforturile depuse în domeniul protecţiei mediului’, afirmă Raluca Fişer, preşedintele Green Revolution.

Potrivit unui comunicat de presă al Asociaţiei, companiile se pot înscrie gratuit pe website-ul oficial al proiectului, www.gbindex.ro, şi pot completa chestionarele pentru evaluarea performanţelor de mediu, în funcţie de sectorul de activitate căruia îi aparţin (servicii/comerţ, industrie/producţie, construcţii şi transport/logistică).

GBI este singurul instrument gratuit de evaluare a performanţei de mediu conform ISO 14031, un mecanism de monitorizare a iniţiativelor verzi din sectorul de afaceri românesc şi un mijloc de asistenţă şi de formare pentru îmbunătăţirea performanţei de mediu. În plus, companiile participante la GBI au acces gratuit la calculatorul de emisii de gaze cu efect de seră, precum şi la seminarii online gratuite pe teme de mediu şi sustenabilitate în afaceri.

Datele furnizate de companii, în urma înscrierii în Green Business Index, vor fi analizate de o echipă de experţi de mediu independenţi, după încheierea perioadei limită. În urma interpretării datelor va rezulta clasamentul companiilor responsabile faţă de mediul din România.

Rezultatele vor fi anunţate în luna mai, la Gala Green Business Index 2016, când vor fi premiate cele mai ‘verzi’ companii din România.

GBI 2016 este un proiect iniţiat de Asociaţia Green Revolution, dezvoltat în parteneriat cu The Royal Norwegian Society for Development şi finanţat de Guvernul Norvegiei prin Mecanismul Financiar Norvegian 2009 — 2014, în cadrul domeniului de finanţare ‘Inovare în Industria Verde România’.

În cele cinci ediţii ale Green Business Index, începând cu anul 2010, au fost consemnate 84 de companii câştigătoare, dintre cele peste 1.000 participante. La ediţia din 2015 au fost premiate circa 20 de companii autohtone, iar marele premiu a fost câştigat de DHL România.

Green Revolution, fondată în martie 2009, este prima organizaţie nonguvernamentală de ecologie urbană din România ce pune în practică măsurile care stau la baza construirii unui oraş verde.

Organizaţia dezvoltă proiecte variate, care promovează şi sprijină educaţia ecologică şi respectul faţă de mediul înconjurător, colectarea selectivă a deşeurilor de ambalaje, mijloacele şi soluţiile de transport ecologice şi economice, adoptarea unui comportament responsabil faţă de mediu în rândul autorităţilor şi companiilor private şi de stat. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata