Complexul Energetic Craiova ar putea accesa un credit de 55 milioane euro

Complexul Energetic Craiova intentioneaza sa contracteze un imprumut bancar in valoare de 55 milioane de euro, pe o perioada de 12 ani, pentru a putea pune in practica cerintele asumate prin programul de mediu.

Conducerea Complexului Energetic Craiova sustine ca ar dori ca pentru acest credit sa existe o perioada de gratie de doi ani, iar banii ar urma sa fie folositi pentru construirea unei instalatii comune de desulfurare gaze ardere la blocurile 1 si 2 ale Sucursalei Electrocentrale Craiova II.

Potrivit documentelor de contractare a creditului, imprumutul va fi rambursat din surse proprii de productie ale complexului, creditul va fi garantat cu garantii reale/personale de catre Complexul Energetic Craiova, iar in completare cu scrisoare de garantie emisa de Eximbank, in numele si contul statului.

Directorul general al Complexului Energetic Craiova, Constantin Balasoiu, a declarat ca institutiile bancare care vor dori sa participe la licitatie trebuie sa prezinte o calculatie a costurilor totale ale creditului de 55 milioane de euro, fara a se tine cont de majorarea sau diminuarea creditului, pentru cazul in care, in urma atribuirii contractelor de executie a lucrarilor pentru care se contracteaza creditul, rezulta o valoare finala mai mare sau mai mica decât cea estimata.

“Valoarea finala a imprumutului va fi stabilita numai dupa atribuirea contractului de executie a instalatiei comune de desulfurare a gazelor si va reprezenta 85% din devizul general al lucrarii, restul de 15% fiind finantat din resursele proprii ale complexului.

Creditul este necesar pentru ca vom executa o lucrare prinsa in programul de mediu.

Lucrarea este estimata a fi efectuata in 24 de luni, urmând ca noi sa returnam imprumutul in zece ani, cu inca doi ani de gratie”, a mai spus directorul Complexului Energetic Craiova.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata