Constantin Niţă: Oltchim va fi rentabil până la finele acestui an

Eficientizarea marilor companii cu capital majoritar de stat reprezintă o prioritate pentru Ministerul Economiei, iar Oltchim va deveni rentabil până la finele anului, a declarat, marți, ministrul de resort, Constantin Niță, la Business Breakfast-ul organizat de Camera de Comerț și Industrie a Municipiului București (CCIB).

Potrivit unui comunicat al CCIB, ministrul Constantin Niță a discutat cu antreprenorii și managerii prezenți despre problemele cu care se confruntă industria românească, modalitățile prin care pot fi stimulate investițiile cu capital românesc în industrie, principala forță a creșterii economice a României, programele cu finanțare europeană ce pot fi accesate de firmele românești, precum și despre strategia de eficientizare și privatizare a companiilor la care statul deține pachetul majoritar.

Constantin Niță a subliniat că o prioritate a mandatului său o constituie eficientizarea marilor companii cu capital majoritar de stat.

„Oltchim va fi rentabil până la sfârșitul anului”, a afirmat ministrul Economiei.

În ceea ce privește procesul de privatizare, ministrul a afirmat că are încredere în privatizările pe bursă.

„Cred în privatizările deschise, transparente, pe bursă, mai ales că majoritatea fondurilor obținute în urma vânzării în acest mod a pachetelor de acțiuni aparținând statului rămân în companie, pentru retehnologizare și modernizare’, a spus Niță.

„România are o problemă de competitivitate, generată, printre altele, de costurile ridicate la utilități, dar și de faptul că avem o industrie energo-intensivă”, a continuat ministrul Economiei.

Referitor la industria energetică, ministrul Niță a subliniat faptul că țara noastră are nevoie de un sistem de interconectare cu statele din regiune (Turcia, Republica Moldova), care ar permite României valorificarea excedentului de energie produsă, ținând seama că aceasta are o capacitate instalată de 22.000 — 23.000 MW și un consum anual de circa 7.500 — 8.000 MW. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata