Continental anunţă că cinci milioane de vehicule ar putea avea probleme cu airbagurile

Continental Automotive Systems a anunţat, joi, 4 februarie, că a furnizat dispozitive de comandă ale airbagurilor potenţial defecte la cinci milioane de vehicule Honda, Fiat Chrysler, Mercedes-Benz construite în perioada 2006 – 2010, adâncind astfel o criză care a afectat profund Takata, transmite Reuters.

Honda Motor va rechema la service 341.000 modele Accord din anii 2008 — 2010, pentru a înlocui dispozitivele de comandă asociate cu problemele sistemelor Continental. Au fost raportate cel puţin două traumatisme legate de acest defect.

Fiat Chrysler a anunţat că va rechema la service pentru aceeaşi problemă 112.000 de vehicule în SUA, inclusiv modelele Dodge Journey, Dodge Grand Caravan şi Chrysler Town.

Continental Automotive, o subsidiară a companiei germane Continental AG, a anunţat Agenţia Americană pentru Siguranţa Traficului (NHTSA) că sistemele electronice produse în perioada 2006 — 2010 şi utilizate la cinci milioane de vehicule ar putea cădea şi airbagurile ar putea să nu se deschidă în eventualitatea unui accident.

Este cea mai recentă rechemare pe scară din SUA din cauza problemelor airbagurilor. Până acum, 14 producători auto au rechemat aproximativ 25 milioane de vehicule deoarece airbagurile defecte produse de Takata pot exploda şi pulveriza cioburi metalice.

Continental AG, al doilea mare producător european de componente auto şi anvelope, este prezent pe piaţa din România, având aproximativ 5.000 de angajaţi la uzine din Timişoara, Sibiu şi Braşov. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata