Continental va crea la Timişoara 200 locuri de muncă printr-o investiţie de 50 milioane euro

Continental, unul dintre liderii mondiali din industria componentelor auto, îşi va extinde procesul de producţie a anvelopelor pentru autoturisme şi autoutilitare din Timişoara cu o unitate de procesare a amestecului primar, proiect ce va presupune o investiţie de 50 de milioane de euro şi va crea 200 de noi locuri de muncă.

Conform unui comunicat al companiei, proiectul a primit undă verde şi din partea autorităţilor, odată cu eliberarea autorizaţiei de construcţie, pe 28 iunie.

Programul de extindere va duce la îmbunătăţirea fluxului tehnologic şi va asigura autonomia completă a fabricii. Fluxul tehnologic respectă întru-totul normele locale şi ale Uniunii Europene privind protecţia mediului.

Continental a primit acum toate autorizaţiile necesare pentru a demara proiectul de amestec primar pentru fabrica de anvelope din Timişoara. Prin această nouă investiţie vom atinge, în următorii doi ani, peste 220 de milioane de euro investiţi în unitatea din Timişoara şi vom crea 200 de noi locuri de muncă. Demararea acestui proiect în Timişoara este o nouă dovadă a strategiei noastre de dezvoltare pe termen lung în România’, a declarat Pedro Carreira, director general al fabricii de anvelope Continental din Timişoara

Lucrările de construcţie la proiectul de amestec primar vor începe în luna iulie 2010. Într-o a doua fază se va trece la instalarea echipamentelor pentru linia de procesare a materiilor prime. Proiectul de amestec primar este planificat să fie finalizat în 2012.

Programul de investiţii este parte a strategiei companiei de creştere a competitivităţii şi de a avea în România o unitate de producţie complet integrată, care să respecte, în acelaşi timp, toate normele de calitate, siguranţă şi sănătate a muncii şi de protecţie a mediului.

‘Ca parte a concernului Continental, implementăm cele mai bune practici ale grupului în toate aspectele organizatorice, de la calitatea produselor, termene de livrare, implicare în relaţiile cu angajaţii şi comunitatea, până la respectarea tuturor normelor de protecţia mediului. Toate emisiile provenite de la procesul de amestec primar vor fi colectate prin intermediul unui nou sistem de captare, iar negrul de fum şi uleiurile vor utiliza un sistem presurizat separat, complet izolat. Sistemele de protecţie contra incediilor vor fi printre cele mai performate şi complexe din industrie’, a subliniat Carreira

Divizia de anvelope pentru autoturisme si autoutilitare a Continental, Passenger and Light Truck Tires (PLT) Division, a investit până la sfârşitul lui 2009 peste 170 de milioane de euro în dezvoltarea unităţii de producţie din Timişoara, unde lucrează aproximativ 1.500 de angajaţi.

Până la sfârşitul anului 2009, Corporaţia Continental a investit peste 400 de milioane de euro în activităţile din România. Automotive Group şi Rubber Group, precum şi cinci dintre cele şase divizii ale corporaţiei sunt reprezentate în România. Continental deţine opt unităţi de producţie, trei centre de cercetare şi de dezvoltare în Timişoara, Sibiu, Carei, Arad şi Iaşi.

Continental cooperează în cadrul unei societăţi mixte din Slatina şi al unui centru de distribuţie a anvelopelor pentru Europa de Est, la Săcălaz. În România, Continental are în prezent aproximativ 8.300 de angajaţi.

Cu o cifră de afaceri de aproximativ 20 de miliarde de euro în 2009, concernul Continental se numără printre cei mai importanţi furnizori pentru industria auto din lume. Ca furnizor de sisteme de frânare, sisteme şi componente de propulsie şi de rulare, instrumente de bord, soluţii infotainment, sisteme electronice pentru autovehicule, anvelope şi produse tehnice din elastomeri, Continental îşi aduce contribuţia la siguranţa deplasărilor şi la protecţia climei. Continental este şi un partener competent în comunicarea auto interconectată. În prezent, Continental numără aproximativ 138.500 de angajaţi în 46 de ţări.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata