Contractul de administrare a Fondului Proprietatea, semnat în martie 2010

Contractul de administrare a Fondului Proprietatea cu firma Franklin Templeton Investment Management ar putea fi semnat până la finalul lunii martie 2010, a declarat miercuri (10 februarie 2010) Enache Jiru, care a fost mandatat de Adunarea Generală a Acţionarilor pentru semnarea contractului.

‘Forma finală a contractului de administrare a Fondului Proprietatea cu firma Franklin Templeton Investment Management este aproape identică cu versiunea din septembrie 2009. Sunt uşoare modificări, ce ţin de anumiţi termeni şi clauze. De asemenea, au fost aduse şi completări după discuţiile cu Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare. Toate completările au fost acceptate de Franklin Templeton foarte uşor. Forma acceptată de Guvern este mai bună decât prima variantă.

Restul este o chestiune de timp. Contractul ar putea fi semnat până în luna aprilie’, a afirmat Enache Jiru, la o conferinţă de presă. Potrivit reprezentanţilor Fondului Proprietatea, hotărârea AGA privind aprobarea formei finale a contractului de administrare a Fondului va fi trimisă miercuri seara către Monitorul Oficial, urmând ca în două săptămâni această decizie să fie publicată. De asemenea, hotărârea AGA va fi trimisă CNVM joi, care va trebui să îşi dea avizul pentru a fi semnat contractul.

Templeton Investment Management Ltd a fost declarată în iunie 2009 câştigătoarea licitaţiei pentru administrarea activelor Fondului Proprietatea. Franklin Templeton Investments este o firmă de investiţii americană fondată în 1947 la New York, iar din 1973 sediul principal al companiei este în San Mateo (California). Fondul Proprietatea a fost creat în 2005, ca soluţie pentru despăgubirea foştilor proprietari deposedaţi de regimul comunist, cărora nu li se mai pot restitui în natură averile confiscate.

Statul a anunţat, la crearea Fondului, că îl va lista în cel mai scurt timp la BVB şi pe o piaţă internaţională, pentru ca acţionarii să îşi poată valorifica uşor titlurile cu care au fost despăgubiţi. Termenul de listare a fost amânat în mod repetat, ultimele intenţii indicând anul 2010.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata