Cotovelea: AGA din Poşta Română a ajuns la concluzia că toţi membrii CA vor fi revocaţi, cu excepţia reprezentantului FP

Adunarea Generală a Acționarilor /AGA/ din Poșta Română a ajuns la concluzia că toți membrii Consiliului de Administrație /CA/ vor fi revocați, cu excepția reprezentantului Fondului Proprietatea /FP/, a declarat, marți, ministrul pentru Societatea Informațională, Răzvan Cotovelea.

„Cu siguranță, pot să vă argumentez că, în acest moment, toți acționarii sunt ferm convinși să schimbe Consiliul de Administrație. Totul se va anunța când se va întâmpla ceva. Am știut de schimbarea directorului, dar nu mi se pare normal ca, prin comunicări gen telefon, e-mail să vin și să iau o poziție oficială apropo de ceea ce întâmplă acum la Poștă. De facto, nu se întâmplase nimic, nu se schimbase Consiliul de Administrație. În acest moment, dacă mă întrebați, vă răspund că nu știu dacă mai este Consiliu de Administrație la Poștă. AGA ia o decizie. Știu, însă, că AGA a ajuns la concluzia că toți în afară de reprezentantul Fondului Proprietatea vor fi revocați, urmând să fie numit un Consiliu de Administrație interimar, iar acesta din urmă va lua o decizie dacă rămâne cu domnul Smeeianu sau alege un alt director general interimar. Decizia se discută încă de joi (5 iunie 2014 — n. r.)”, a spus Cotovelea.

Oficialul a adăugat că așteaptă argumentele AGA referitoare la o eventuală decizie de revocare a membrilor Consiliului de Administrație din Poșta Română.

„Aștept să văd care sunt argumentele discutate în AGA, nu știu să vă spun altceva. Miniștrii nu fac ce vor ei. Există niște reguli, niște responsabilități, analize juridice, operaționale și, în funcție de asta, administratorii noștri care sunt îndreptățiți să analizeze modul în care un Consiliu de Administrație la Poștă s-a manifestat. Ei propun și ei iau o decizie. Mi se pare extrem de justificat ca atunci când dăm declarații de presă noi, ministerul, ca și acționar, să o facem în deplină cunoștință de cauză (…) Ce pot să vă spun este că Adunarea Generală a Acționarilor a luat decizia fermă de a schimba Consiliul de Administrație. Din ce știu, nu există motive temeinice și juridice ca reprezentantul Fondului Proprietatea să fie schimbat. Ceilalți șase membri ai Consiliului de Administrație au fost aleși de domnul Smeeianu și de Poștă în urma procesului de selecție, pe baza Ordonanței 109′, a afirmat ministrul pentru Societatea Informațională.

Compania Națională ‘Poșta Română’ /CNPR/ este cel mai mare operator de servicii poștale, cu o rețea teritorială de 5.680 de oficii poștale.

Statul român deține 75% din acțiuni la Poșta Română, în timp ce restul de 25% este deținut de Fondul Proprietatea. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Fondul ProprietateaPosta RomanaRazvan Cotovelea
Comentarii (0)
Adaugă comentariu