Credit record la BCR: 60 milioane de euro pentru proiectul Silver Mountain

– Doar cinci companii au accesat finanţare de peste 10 mil. euro de la băncile din România în acest an, conform informaţiilor disponibile: proprietarii Auchan, CE Rovinari, Scandia, ICCO sau primăria Baia Mare.

– Recent, BCR a aprobat un credit în valoare de 60 mil. euro destinat finalizării complexului rezidenţial de lux Silver Mountain din Poiana Braşov, au declarat pentru MONEY.ro surse apropiate afacerii.

.
Proiectul, controlat de omul de afaceri Dan Fischer, este unul dintre cele mai mari din afara Capitalei şi implică investiţii totale de 350 de milioane de euro şi este format dintr-un hotel, 300 de locunţe şi un teren de golf. Conform informaţiilor disponibile, hotelul ar urma să fie deschis sub brandul Radisson.

În ceea ce priveşte creditele luate în acest an, MGV Distri-Hiper, operatorul hipermarketurilor Auchan în România, a obţinut o finanţare de 15 milioane euro de la UniCredit Ţiriac Bank, pentru deschiderea a două magazine în Bucureşti şi în Suceava.

Apoi, complexul Energetic Rovinari a contractat de la CEC Bank un credit în valoare de 100 de milioane de lei (23,6 mil. euro) pentru investiţii de mediu, iar producatorul de mezeluri  Scandia a contractat un credit de finanţare de 32,5 milioane euro de la RBS şi BCR, pentru finalizarea fabricii de la Sibiu.

Sursa: Money.ro

.

Mai multe despre proiectul Silver Mountain:

  • 8 milioane euro pentru infrastructura proiectului rezidenţial din Poiana Braşov

  • 400 milioane euro pentru staţiunea de lux Silver Mountain

.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata