CSSPP a sancţionat un administrator de pensii private şi 3 agenţi de marketing

18

Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a sancţionat cu avertisment scris SC Aviva Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat S.A. şi 3 agenţi de marketing ai SC AAV Broker de Pensii Private SRL, informează Comisia într-un comunicat transmis miercuri (3 martie 2010).

SC Aviva Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat SA a fost sancţionată cu avertisment scris pentru că în perioada ianuarie – septembrie 2009 a depăşit limita maximă aplicabilă comisionului de administrare reţinut de administrator din contribuţiile brute încasate.
CSSPP a sancţionat cu avertisment scris trei agenţi de marketing ai SC AAV Broker de Pensii Private SRL pentru încălcarea prevederilor art.4 alin. (2) din Norma 12/2009 privind transferul participanţilor între fondurile de pensii administrate privat.

În vederea protejării intereselor participanţilor la sistemul de pensii private, precum şi ale beneficiarilor, CSSPP desfăşoară permanent activităţi de supraveghere şi control pentru a asigura respectarea, de către fondurile de administrare a pensiilor, a dispoziţiilor legale în vigoare.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata