Cutrale-Safra va achiziţiona distribuitorul de banane Chiquita din SUA, o tranzacţie evaluată la 1,3 miliarde de dolari

Două companii braziliene au anunțat luni achiziționarea distribuitorul de banane Chiquita din SUA, o tranzacție evaluată la 1,3 miliarde de dolari, transmit Bloomberg și Reuters.

Producătorul de băuturi răcoritoare Cutrale și conglomeratul Safra au oferit 14,50 dolari pentru fiecare acțiune a Chiquita.

Discuțiile privind această tranzacție au început după ce acționarii Chiquita au votat în 24 octombrie respingerea propunerii de preluare venită din partea companiei irlandeze Fyffes, o tranzacție care ar fi dat naștere celui mai mare furnizor mondial de banane.

După finalizarea tranzacției, Chiquita va deveni o subsidiară deținută integral de Cutrale-Safra, au anunțat cele două companii braziliene. Acordul a fost aprobat în unanimitate de conducerea Chiquita.

În prezent piața globală a bananelor este controlată de patru companii: Chiquita, Dole Food Company, Fresh Del Monte și Fyffes.

În mai, Fyffes a propus fuziunea cu Chiquita, noua companie urmând să fie listată la bursa de la New York și să vândă anual aproximativ 160 de milioane de cutii cu banane, mai mult decât orice altă firmă rivală. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata