Dacia, cea mai fiabilă maşină din Franţa după Daihatsu şi Lexus

13

Dacia se află pe a treia poziţie într-un clasament al fiabilităţii realizat de revista franceză ‘UFC – Que choisir?’, după mărcile Daihatsu şi Lexus, se arată într-un comunicat de presă al Grupului Dacia-Renault, postat pe propria pagină de Internet.

Potrivit sursei citate, marca românească a înregistrat un scor de 92,61 la sută calculat în funcţie de mai multe criterii, precum frecvenţa penelor, incidentele de natură tehnică şi costurile de întreţinere a vehiculelor.
Studiul realizat de către revista ‘Que choisir?’, publicat în primul număr din 2010, a fost realizat pe un eşantion de 26.277 de conducători auto de mai multe naţionalităţi (francezi, belgieni, italieni, spanioli şi portughezi), care au comparat 144 de modele ale celor 34 de mărci cel mai des întâlnite pe piaţa europeană.

‘Este o adevărată surpriză: pentru prima dată în 10 ani de când realizăm acest studiu de fiabilitate, alte mărci decât cele japoneze se remarcă în categoria celor mai sigure maşini’, se notează în articolul citat. În cadrul aceleiaşi anchete, Dacia s-a clasat pe primul loc în privinţa costurilor de întreţinere, în cuantum de 130 de euro/an, fiind urmată de Mazda (229 euro) şi Ford (230 euro).

La categoria maşinilor de familie, modelul Dacia Logan MCV 1.5 dCI, în versiunea cu 5 şi 7 locuri, s-a clasat pe locul doi, după Honda Accord. Conform celei mai noi statistici, publicate la începutul anului 2010 de către constructorul auto de la Mioveni, Dacia a intrat oficial în clasamentul celor mai bine vândute 10 mărci auto din Franţa, cu o creştere de 51,4 la sută la nivelul întregului an 2009, în condiţiile în care piaţa totală a înregistrat o creştere de 5,3 la sută.

Cu aproape 66.000 de unităţi vândute, dintre care 60.719 autoturisme şi 5.237 vehicule utilitare, Dacia ocupă locul nouă în topul mărcilor auto comercializate pe piaţa franceză în 2009. La nivelul întregului an, producătorul auto din România a obţinut o cotă de piaţă de 2,7 la sută pe segmentul vehiculelor de persoane. În luna decembrie, Dacia s-a înscris pe poziţia a şaptea în funcţie de numărul de unităţi vândute, înregistrând o cotă de piaţă de 3,8 la sută.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata