Dan Paul va candida la preşedinţia BVB

Preşedintele Asociaţiei Brokerilor, Dan Paul, a anunţat luni (8 februarie 2010) că va candida pentru funcţia de preşedinte al Bursei de Valori Bucureşti (BVB). „BVB are nevoie de o viteză mai mare de dezvoltare. Voi încerca să imprim un alt ritm”, a declarat la BVB preşedintele Asociaţiei Brokerilor.

El a precizat că îşi va da demisia din consiliul de administraţie al societăţii Turism, Hoteluri, Restaurante, Marea Neagră, listată la bursă, pentru a putea candida pentru funcţia de preşedinte al BVB. Dan Paul a mai spus că bursa trebuie să atragă noi companii într-un mod mai agresiv pentru listare şi speră ca brokerii să tranzacţioneze în 2009 titluri Fonduri Proprietatea, care va fi listat probabil mai întâi pe platforma ROTC şi apoi la BVB.

În prezent, Stere Farmache deţine preşedinţia BVB. Preşedintele BVB a apreciat la finele anului trecut că în 2010 ar putea avea loc listări importante, care vor propulsa Bursa, referindu-se în special la posibilitatea listării Fondului Proprietatea.
De asemenea, există discuţii între oficialii BVB şi patru companii din domeniile financiar şi imobiliar care ar dori să se listeze în 2010, dar conform aprecierilor preşedintelui BVB, dacă respectivele discuţii se vor concretiza, „le vom putea vedea pe acestea la BVB, abia în a doua jumătate a lui 2010”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata