Danone ar putea vinde divizia de nutriţie medicală grupului Nestle pentru trei miliarde de euro

Danone, unul dintre liderii mondiali din industria alimentară, se află în negocieri avansate pentru vânzarea diviziei de nutriție medicală grupului elvețian Nestle, după ce compania germană Fresenius SE a renunțat la această tranzacție, au declarat, pentru Bloomberg, surse care au dorit să-și păstreze anonimatul.

Deși vânzarea diviziei către Nestle ar fi cea mai probabilă decizie, tranzacția va fi supusă aprobării autorităților de concurență pe unele piețe din Europa Occidentală unde operează cele două companii, susțin sursele.

Există și alte companii interesate de preluarea diviziei de nutriție medicală a Danone, evaluată la aproximativ trei miliarde de euro (4,1 miliarde de dolari).

Săptămâna trecută, directorul general al companiei germane Fresenius, Ulf Mark Schneider, a declarat că firma nu este interesată în acest moment de achiziții de peste un miliard de euro.

Reprezentanții Danone, Nestle și Fresenius nu au comentat informația.

Danone a anunțat recent că vânzările la divizia de nutriție medicală au crescut în primul trimestru din 2014 cu 5,2%, la 328 milioane de euro, în timp ce în 2013 veniturile s-au ridicat la 1,3 miliarde de euro, reprezentând aproximativ 6% din veniturile totale ale grupului.

Divizia de nutriție medicală a Danone a obținut 67% din vânzări din Europa, iar cele mai mari piețe ale sale sunt Marea Britanie și Franța.

Grupul Danone, prezent în 120 de țări, este unul dintre liderii mondiali din industria alimentară, deținând locul 1 în lume în fabricația de produse lactate proaspete și locul 2 în lume în domeniul apelor minerale îmbuteliate și a alimentației pentru bebeluși. Grupul Danone a înregistrat în 2012 vânzări de peste 20 de miliarde de euro.

Danone România este lider de piață în categoria produselor lactate proaspete. Compania are în portofoliu peste 80 de referințe de produs, principalele mărci fiind: Activia, Danonino, Actimel, Nutriday, Cremosso, Danette, Casa Bună. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata