Danone închide trei fabrici din Europa din cauza scăderii cererii de produse lactate proaspete

Grupul agroalimentar francez Danone a anunțat miercuri că intenționează să închidă trei fabrici de produse lactate din Europa și să reducă 325 de locuri de muncă pentru a răspunde la scăderea cererii de produse lactate proaspete, transmite Reuters.

Danone, cel mai mare producător mondial de produse lactate proaspete cu mărci precum Activia și Actimel, a precizat că intenționează să închidă fabricile de la Casale Cremasco (Italia), Hagenow (Germania) și Budapesta (Ungaria), urmând ca producția să fie transferată treptat la uzinele din Belgia, Polania, Germania și Franța. Măsura va conduce la eliminare a 100 de locuri de muncă în Italia, 70 de posturi în Germania și 155 de posturi în Ungaria.

‘Începând din 2010, degradarea conjuncturii economice și a cheltuielilor de consum din Europa au antrenat o scădere semnificativă a vânzărilor în această regiune’, a informat Danone într-un comunicat. ‘Deși volumele de vânzări în Europa arată în prezent semne de îmbunătățire, divizia de produse lactate proaspete înregistrează cazuri de supracapacități pe unele piețe locale’ se mai arată în comunicatul de presă.

Potrivit unui purtător de cuvânt al grupului Danone, divizia europeană de produse lactate proaspete are aproximativ 9.000 de angajați la 19 fabrici. La nivel global, Danone are 104.000 de angajați și 190 de facilități de producție.

Grupul Danone a demarat investiția în România, în 1996, prin achiziția fostei unități Miorița Fundeni. Veniturile Danone România au depășit 481 milioane lei în 2013, în scădere cu 5% în comparație cu anul anterior. Din 2013. Danone România a devenit centrul regiunii Europei de Sud-Est, care include România, Bulgaria, Grecia și țările Adriatice, servind o piață potențială de peste 60 de milioane de consumatori. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata