De la Zoom la zen. Citi dezvăluie ”vinerea fără Zoom” pentru a depăși stresul lucrului de la distanță

Într-o mișcare de combatere a oboselii declanșată de munca la distanță în timpul pandemiei COVID-19, Citigroup Inc a declarat „vinerea fără zoom” și a încurajat angajații să limiteze apelurile în afara orelor de lucru.

În timp ce Wall Street este cunoscut pentru cultura sa de muncă dură, munca la distanță în timpul pandemiei a fost deosebit de istovitoare pentru majoritatea angajaților, afectând enorm sănătatea și bunăstarea lor mentală.

„Știu din feedback-ul dvs. și din propria mea experiență, estomparea liniilor dintre casă și serviciu și neîncetarea zilei de muncă în pandemie au afectat bunăstarea noastră”, a declarat directorul executiv Jane Fraser într-un memoriu văzut de Reuters. „Pur și simplu nu este durabil”.

Orice întâlnire internă în zilele de vineri ar avea loc ca apeluri numai audio, conform notei. De asemenea, CEO-ul i-a încurajat pe angajați să își ia vacanța, în timp ce compania a anunțat o vacanță la nivel de firmă pe 28 mai.
Citigroup a mai spus că post-pandemie, majoritatea rolurilor la bancă vor fi desemnate ca „Hibrid”, permițând angajaților să lucreze de la birou cel puțin trei zile pe săptămână și de acasă până la două zile pe săptămână.

Săptămâna trecută, un sondaj intern la Goldman Sachs difuzat online a arătat că bancherii junior lucrează în medie 95 de ore pe săptămână.

CEO-ul Goldman Sachs a anunțat o serie de măsuri pe care banca le va lua pentru a răspunde acestor preocupări, inclusiv transferarea bancherilor de la alte divizii la cele mai aglomerate echipe din banca de investiții și angajarea mai multor bancheri junior.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata