Demisie la vârful Societe Generale, după acuzaţiile de insider trading

Jean-Pierre Mustier, fostul sef al diviziei de investitii bancare al Societe Generale si-a dat demisia, fiind cercetat de autoritati pentru folosirea de informatii privilegiate, a anuntat vineri a doua banca din Franta dupa valoarea de piata, citata de Bloomberg.

.

Mustier, in vârsta de 48 de ani, conducea divizia de investitii bancare a SocGen in ianuarie 2008, când s-a inregistrat o pierdere din tranzactionare in valoare de 4,9 miliarde de euro (sapte miliarde de dolari).

El intentiona sa plece de la Societe Generale pâna la sfârsitul anului, dar a preferat sa demisioneze “in interesul grupului”, a anuntat banca franceza.

Si Robert Day, in vârsta de 65 de ani, membru al consiliului de administratie al Societe Generale, este cercetat de autoritati pentru folosirea de informatii privilegiate.

Jean-Pierre Mustier si Robert Day au respins acuzatiile, a anuntat Societe Generale, fara a furniza detalii suplimentare in legatura cu ancheta.

În 24 ianuarie 2008, Societe Generale a anuntat o pierdere record din tranzactionare, dând vina pe operatiunile neautorizate ale traderului Jerome Kerviel, care atunci avea 31 de ani.

În cursul anchetei, Kerviel a declarat ca superiorii sai erau la curent cu aceste operatiuni.

Robert Day a vândut actiuni Societe Generale in valoare de 45 milioane de euro cu mai putin de o saptamâna inainte de anuntarea pierderilor din tranzactionare.

Societe Generale a trebuit sa inapoieze actionarilor 5,5 miliarde de euro dupa pierderile din tranzactionare de anul trecut, prin oferirea de actiuni.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata