Depaco: 100.000 de euro investiţi într-o linie de tablă cutată

Depaco, firma cunoscuta pentru productia de tigla metalica Wetterbest, a decis sa investeasca 100.000 de euro intr-o linie de productie a tablei cutate, se arata intr-un comunicat remis luni (26-X-2009).

Extinderea, chiar in timpul crizei economice, a profilului de fabricatie al firmei Depaco, prin achizitionarea unei linii ultra moderne, in valoare de 100.000 de euro, destinata productiei de tabla cutata este explicata de Dragos Irimescu, patronul firmei Depaco: “Am achizitionat linia de tabla cutata de peste 100.000 de euro pentru ca am gândit in perspectiva.

Am luat in consideratie momentul in care piata de de constructii industriale isi va reveni, adica peste minim un an. Recunosc ca acum oportunitatile de afaceri sunt destul de restrânse la acest capitol. Anul 2009 nu este unul bun nici pentru producatorii de profile industriale in general, nici pentru noi. Linia noastra de tabla cutata nu produce inca la parametrii rentabili, dar noi suntem optimisti si recuperam de pe partea de tigla metalica Wetterbest, care are succes”, a subliniat Irimescu.

Productia de tigla metalica Wetterbest a crescut cu 80%, comparativ cu nivelul din 2008, ceea ce a permis ca Depaco sa aiba o sa aiba o cifra de afaceri de peste 3,5 milioane de euro in primele 10 luni ale anului 2009.
Tigla Wetterbest, fabricata din otel de la Arcelor Mittal, se prezinta sub forma unor panouri de tabla prevopsita, din otel, deformata la rece, debitata la diverse lungimi si la latimea utila de 1120 mm, iar inaltimea cutei, de 20 mm, peste media uzuala, constituie atât un avantaj estetic, cât si unul de rezistenta mecanica.

Pretul la care se comercializeaza in actualele conditii economice si financiare tigla Wetterbest este redus la 4,5 euro/mp, plus TVA. Depaco este situata in orasul Baicoi si provine din privatizarea, in 1997, a societatii Final Construct, care a inceput sa comercializeze tigle metalice din 1999. În martie 2007, odata cu modificarile in cadrul actionariatului, s-a schimbat denumirea firmei din Final Construct in Depaco.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata