Deutsche Bank va achizitiona Sal. Oppenheim pentru 1,5 miliarde de dolari

Banca germana Deutsche Bank AG a ajuns la un acord pentru achizitionarea bancii private Sal Oppenheim Group jr.&Cie. SCA, cu sediul in Luxemburg, pentru un miliard de euro (1,5 miliarde de dolari), transmite AP.

De asemenea Deutsche Bank va achizitiona divizia din Germania a Sal. Oppenheim, BHF¬BANK AG si un fond de investitii cu capital de risc condus de Sal. Oppenheim Private Equity Partners SA. Tranzactia are ca scop accesul clientilor Sal. Oppenhe im la reteaua Deutsche Bank, precum si intarirea pozitiei Deutsche Bank, prin cresterea numarului de clienti din Germania.

Agentia de evaluare financiara Fitch Ratings a confirmat miercuri (28 octombrie 2009) ratingul pentru imprumuturile pe termen lung al Deutsche Telekom AG la “BBB plus”, cu perspectiva stabila.
Ratingurile Deutsche Telekom sunt sprijinite de puternica sa diversificare geografica si de afaceri, compania fiind un jucator consacrat in sectorul telecomunicatiilor pe toate pietele sale. Prezenta internationala a Deutsche Telekom este puternica, cota veniturilor internationale fiind de 79% la divizia de telefonie mobila si de 20% la divizia de telefonie fixa.

Citeste si:  Boeing obține prima comandă a unui 737 Max de la accidentul fatal

Anul trecut Deutsche Telekom AG a preluat o participatie de 25% la OTE in ideea de a-si extinde prezenta in Balcani. Hellenic Telecommunications Organization SA, OTE Group, detine 54,01% din Romtelecom. Divizia sa de telefonie mobila, Cosmote, este prezenta pe piata româneasca prin Cosmote România, societate detinuta de grupul OTE, prin RomTelecom (30% din actiuni) si Cosmote Grecia (70% din titluri). OTE are in prezent peste 17,4 milioane de clienti la serviciile de telefonie mobila pe pietele din Grecia, România, Bulgaria, Albania si Macedonia.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner