Directorii de la termocentrala Mintia şi-au prezentat demisia în faţa sindicaliştilor

Conducerea termocentralei Mintia, de la Complexul Energetic Hunedoara (CEH), şi-a prezentat miercuri demisia, după ce, în cursul dimineţii, peste 300 de energeticieni de la această unitate au protestat spontan şi au blocat, pentru 10 minute, drumul naţional care trece prin apropierea întreprinderii.

 Sindicaliştii au acuzat conducerea CEH şi, implicit, pe cea a termocentralei Mintia, de faptul că ar fi adus societatea în stare de insolvenţă şi au cerut demisia tuturor directorilor.

„Am cerut demisiile directorilor. Le am în buzunar. Toţi directorii şi şefa de personal şi-au dat demisiile, inclusiv directorul termocentralei, Nicolae Codreanu”, a declarat preşedintele Sindicatului Liber Independent Electrocentrale Deva, Mircea Crişovan.

Potrivit acestuia, angajaţii termocentralei sunt nemulţumiţi de un nou proiect de organigramă a CEH care prevede disponibilizarea a 565 de angajaţi de la Mintia. Sindicatul susţine că măsura nu ar fi necesară în condiţiile în care 870 de salariaţi din cadrul CEH îndeplinesc deja criteriile legale de pensionare.

„Termocentrala Mintia generează 90% din veniturile CEH şi oamenilor nu li se pare normal ca tot din termocentrala Mintia să dăm afară atâta personal. (…) Sunt 870 de pensionabili care pot pleca din sistem. Printre ei se află directori, lideri de sindicat, dar nu vor să plece„, susţine Crişovan.

În opinia acestuia, disponibilizarea unui număr mare de angajaţi de la termocentrala Mintia va pune în pericol funcţionarea unităţii, deoarece nu vor mai putea fi asigurate serviciile de sistem, reparaţiile curente şi exploatarea instalaţiilor în condiţii de siguranţă.

„Asta nu-i o fabrică de pâine, este o termocentrală”, a spus liderul sindical.

Sindicaliştii sunt decişi să continue acţiunile de protest pentru a-şi salva locurile de muncă, a precizat Crişovan, menţionând că în cursul zilei de miercuri va prezenta un proiect de restructurare administratorului special al CEH şi prefectului de Hunedoara. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata