Directorul Alstom Power România şi un avocat, trimişi în judecată pentru evaziune fiscală şi spălare de bani

Directorul companiei SC Alstom Power România SRL, Georgios Syrakas, (la data faptelor) şi un avocat din Baroul Dâmboviţa, Aurel Octavian Rogozea, au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel (PCA) Ploieşti într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Potrivit unui comunicat al PCA Ploieşti, postat vineri, pe site-ul Ministerului Public, Rogozea a fost deferit justiţiei sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, complicitate la evaziune fiscală şi spălare a banilor, în timp ce Georgios Syrakas este acuzat de evaziune fiscală şi spălare a banilor.

În rechizitoriul întocmit de procurori se arată că, în cursul anului 2008, în contabilitatea SC Alstom Power România SRL, al cărei administrator era Georgios Syrakas, s-au înscris operaţiuni comerciale fictive privitoare la derularea unui contract de prestări servicii care a fost încheiat cu SC Ister International Company, al cărei administrator era avocatul Aurel Octavian Rogozea.

Procurorii spun că, în acest fel, SC Alstom Power România SRL s-a sustras de la plata către bugetul statului a impozitului pe profit în sumă de 104.566 lei şi TVA în sumă 124.172 lei, iar cealaltă societate comercială s-a sustras de la plata unui impozit pe profit în sumă de 24.237 lei.

„Ulterior, prin simularea unor tranzacţii reale, aceştia au efectuat operaţiuni care nu aveau nicio legătură cu fapte reale, în scopul retragerii de valori financiare de la SC Alstom Power România SRL, săvârşind astfel infracţiunea de spălare a banilor, prejudiciul reţinut în sarcina SC Alstom Power România SRL fiind de 777.711,78 lei, iar cel reţinut în sarcina SC Ister International Company fiind de 127.242 lei„, se arată în comunicat.

Grupul francez Alstom activează în domeniul energetic şi cel al transportului, derulând în România mai multe contracte importante, între care cel încheiat cu Metrorex privind mentenanţa metroului din Bucureşti.

Dosarul a fost trimis spre soluţionare Curţii de Apel Ploieşti. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata