Disponibilizările de personal la căile ferate, după alegeri

Disponibilizarile de personal in cadrul companiilor din caile ferate vor avea loc dupa alegeri, in conditiile in care nu au fost stabilite inca masurile de protectie sociala prevazute de lege, iar tehnic nu poate fi emisa Ordonanta de Urgenta prin care sa intre in efectivitate, au declarat surse din domeniu.

Desi sindicatele si conducerea celor trei societati CFR SA, CFR Calatori si CFR Marfa au cazut de acord asupra programului de restructurare, Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Soc iale nu a elaborat inca documentele necesare pentru acordarea de plati compensatorii pentru angajatii ce urmeaza sa fie restructurati, iar Executivul, fiind demis, nu poate emite Ordonanta de Urgenta, astfel incât sa poata incepe restructurarea.

În urma restructurarii caii ferate, circa 11.000 de oameni ar putea fi disponibilizati, dintre care 1.370 de la CFR Calatori, 1.000 de angajati ai CFR SA si 8.500 de la CFR Marfa. De la inceputul anului, alti 4.700 de angajati din cele trei companii au fost pensionati.

Citeste si:  Salariul minim în varianta guvernului - 640 lei, propunerea sindicatelor - 750 lei
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner