BNS: Nu este o grevă la RATB, ci o revoltă

Preşedintele Blocului Naţional Sindical, Dumitru Costin, a fost informat încă de luni (29 martie 2010) de liderul Sindicatului Transportatorilor din Bucureşti, Mihai Ionescu, despre nemulţumirile existente în rândul lucrătorilor RATB şi că există posibilitatea să izbucnească un conflict spontan.

„Am fost informat, încă de luni, de liderul sindical Mihai Ionescu, că sunt nemulţumiri la RATB şi e posibil să izbucnească un conflict spontan. Am încercat să vorbesc cu primarul general Sorin Oprescu, dar consilierii din jurul lui nu mi-au permis”, a declarat preşedintele BNS, confederaţie la care este afiliat unul dintre cele cinci sindicate din RATB.

Preşedintele BNS susţine că bugetul RATB, regie aflată în subordinea Primăriei Capitalei, a scăzut cu 10 la sută, ceea ce nu va permite aplicarea prevederilor contractului colectiv de muncă şi a protocolului negociat şi semnat de sindicate, care ar fi trebuit să intre în vigoare pe 1 aprilie. „Cred că această revoltă trebuie să înceteze. Totodată, nu cred că se vor găsi soluţii pentru rectificarea bugetului PMB”, a spus Costin.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata