„E.ON Moldova” îşi tratează cu dispreţ suveran nu numai clienţii, ci şi furnizorii

42
  • O tipografie din Bacău a depus la Tribunalul Iaşi o solicitare de declanşare a procedurii insolvenţei împotriva gigantului „E.ON Moldova Distribuţie” SA
  • Probabil că până în luna noiembrie, când ar urma să fie luat în discuţie dosarul, E.ON îşi va achita datoria către firma din Bacău, dar cazul demonstrează că distribuitorul de electricitate îşi tratează cu dispreţ nu numai clienţii, ci şi furnizorii
  • Deşi anul trecut a realizat un profit net de 535,7 miliarde lei vechi, „E.ON Moldova Distribuţie” nu s-a sinchisit să îşi achite obligaţiile financiare către  firma POLITOM Bacău

În data de 10 august, firma POLITOM SRL Bacău a depus la Tribunalul Iaşi un dosar prin care solicită insolvenţa companiei „E.ON Moldova Distribuţie” SA. Cazul este programat să ajungă pe masa judecătorilor în data de 9 noiembrie 2010.

În mod normal, acest dosar nu ar trebui să aibă o importanţă mai mare decât alte câteva mii de solicitări de declanşare a insolvenţei împotriva firmelor care nu pot sau nu vor să-şi mai plătească datoriile, aflate pe rolul instanţelor din întreaga ţară. Apariţia unei solicitări de deschidere a insolvenţei în cazul „E.ON Moldova Distribuţie”, însă, demonstrează că nemţii au trecut la un nivel superior în ceea ce priveşte afişarea dispreţului faţă de piaţa pe care operează.  După ce s-au plictisit să trateze cu nepăsare consumatorii disperaţi de desele întreruperi ale curentului electric, gigantul energetic s-a gândit să aplice acelaşi tratament şi celorlalţi parteneri de afaceri, adică furnizorilor.

POLITOM SRL Bacău, în rolul lui David

Societatea POLITOM SRL Bacău (J4/550/2000; CUI 13458620) s-a înfiinţat în anul 2000 şi are ca obiect de activitate tipărirea ziarelor. Unic asociat al firmei este Andaluzia-Sorina Toma (fostă Onu), iar administrator este Veronica Onu (fostă Ungureanu). POLITOM SRL a avut anul trecut 13 angajaţi (număr mediu), cu care a realizat o cifră de afaceri de 3.062.135 RON şi un profit de 941.477 RON. Societatea nu are datorii la stat şi şi-a onorat la timp cecurile şi Biletele la Ordin pe care le-a emis către furnizori. Aşadar, o afacere din categoria celor mici şi mijlocii, bine administrată şi corectă.

E.ON MOLDOVA DISTRIBUŢIE – înfumurarea lui Goliat

„E.ON Moldova Distribuţie” SA este parte a companiei „E.ON Energie Romania, responsabilă cu distribuţia energiei electrice în cele şase judeţe din zona Moldova: Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui. Compania a avut anul trecut un număr de 1.968 de angajaţi şi a raportat realizarea în 2009 a unei cifre de afaceri de 630.065.418 RON, valoarea profitului ridicându-se la 53.571.940 RON.

Aşadar, un Goliat al afacerilor în România a privit cu dispreţ spre o mică tipografie din Bacău care a avut „tupeul” de a-şi cere banii cuveniţi pentru un serviciu prestat. În această situaţie, tipografia nu a avut altă soluţie decât să apeleze la justiţie. Probabil că până în luna noiembrie, „E.ON Moldova Distribuţie” SA îşi va onora obligaţia de plată către tipografie, astfel încât dosarul de insolvenţă se va închide. Acest caz, însă, demonstrează încă o dată aroganţa unei companii care, abuzând de piaţa de oligopol pe care activează, îşi permite să trateze cu dispreţ atât clienţii, cât şi furnizorii.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata