EA speră la „FIFA 21” și „Apex Legends” vine cu o prognoză de venituri optimiste

Electronic Arts Inc prognozează venituri ajustate pe tot anul peste estimările analiștilor, pariind că cererea pentru titlurile sale, inclusiv „FIFA 21” și „Apex Legends”, va rămâne puternică, chiar dacă restricțiile COVID-19 se vor diminua.

Industria jocurilor video a fost printre marii câștigători ai pandemiei datorită creșterii angajamentului jucătorilor, care rămân închiși în case. Cheltuielile consumatorilor americani pentru jocuri video au crescut cu 18% în martie, până la un record de 5,6 miliarde de dolari, potrivit datelor furnizate de firma de cercetare NPD.

EA a estimat venitul ajustat pe tot anul la 7,30 miliarde de dolari, mai mare decât o estimare Refinitiv IBES de 6,61 miliarde de dolari.

Editorul de jocuri video și-a extins baza de clienți și amprenta jocurilor mobile prin oferte pentru companii, inclusiv Codemasters cu sediul în Marea Britanie, cunoscute pentru titluri de curse precum „F1” și „Dirt” și creatorul de jocuri „Kim Kardashian: Hollywood”, Glu Mobile. .

Veniturile sale au fost de 1,49 miliarde de dolari pentru al patrulea trimestru încheiat la 31 martie, depășind așteptările de 1,39 miliarde de dolari.

„EA a livrat un trimestru puternic, determinat de serviciile live și de performanța extraordinară a Apex Legends”, a declarat compania într-un comunicat.

Dar venitul net a scăzut la 76 milioane dolari, sau 26 de cenți pe acțiune, de la 418 milioane dolari, 1,43 dolari pe acțiune, cu un an mai devreme.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata