eBay a vândut 70% din Skype pentru 2 miliarde de dolari

Site-ul de licitatii online eBay a anuntat vineri (20 noiembrie 2009) incheierea vânzarii unui pachet de 70% din actiunile diviziei sale de telefonie prin Internet (VoIP) Skype catre un grup de investitori privati in schimbul sumei de aproximativ doua miliarde dolari, informeaza AFP.

Cumparatorii sunt grupul condus de fondul de investitii Silver Lake, care mai include si fondul Andreessen Horowitz precum si Canada Pension Plan Investment Board.
eBay va pastra 30% din actiunile Skype, urmând ca in schimbul pachetului de 70% sa primeasca 1,9 miliarde de dolari si alte 125 milioane de dolari suplimentari odata ce vânzarea se va finaliza. eBay se asteapta ca tranzactia sa se finalizeze in trimestrul patru al acestui an.

eBay a anuntat in luna aprilie a acestui an ca ar dori sa se separe de Skype pentru a se concentra pe activitatile sale principale, comertul online si filiala de plati prin internet PayPal. Creat in 2003, Skype ofera conexiuni de voce si video via Internet.
În anul 2005, eBay a preluat Skype pentru 2,6 miliarde dolari, iar in luna aprilie a acestui an a informat ca are in vedere o cotare publica pentru Skype in prima jumatate a lui 2010. De la preluarea sa de catre eBay, numarul utilizatorilor de Skype a crescut de la 53 la 405 milioane.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata