„Einstein cu muşchi”, dat în judecată

Universitatea Ebraică din Ierusalim, căreia îi aparţin toate drepturile de exploatare a imaginii şi a proprietăţii intelectuale ale marelui om de ştiinţă Albert Einstein, a înaintat în justiţie o plângere împotriva concernului auto General Motors.

Universitatea cere daune în valoare de 75.000 de dolari pentru exploatarea neautorizată a imaginii lui Einstein într-o reclamă la o maşină de teren, informează cotidianul rus Utro.
În reclamă, renumitul matematician compare în faţa cititorilor ca un adevărat atlet, îmbrăcat doar în lenjerie intimă. Pe umărul lui Einstein cel din reclamă este tatuat ‘e=mc2’. Sloganul este următorul: ‘Şi ideile sunt sexy’.

Potrivit reprezentanţilor General Motors, respectiva reclamă era menită să fie publicată doar în numărul din septembrie al revistei People, dedicat celor mai sexy oameni de pe planetă.
Reprezentanţii Universităţii Ebraice s-au declarat jigniţi de o asemenea imagine frivolă a marelui om de ştiinţă şi au cerut compensaţii pentru încălcarea drepturilor de autor.

În acelaşi timp, reprezentanţii General Motors au explicat că au achiziţionat dreptul de utilizare a imaginii lui Einstein de la o companie respectabilă care se ocupă de drepturile de autor.
Albert Einstein a murit în 1955. Dreptul la utilizarea imaginii sale precum şi a întregii săle proprietăţi intelectuale au fost lăsate de Einstein Universităţii Ebraice. În 2008, revista Forbes l-a evaluat pe Einstein drept cea mai bine plătită personalitate defunctă. Anual, ‘brandul Einstein’ aduce încasări de circa 18 milioane de dolari.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata