Electrolux se extinde în SUA prin achiziţionarea diviziei de echipamente electrocasnice a GE, pentru 3,3 miliarde $

Conglomeratul american General Electric (GE) a semnat acordul final privind vânzarea diviziei sale de echipamente electrocasnice grupului suedez Electrolux AB, pentru 3,3 miliarde de dolari, transmite Reuters.

Tranzacția, ce urmează să se finalizeze în 2015, a fost aprobată de comitetele de conducere ale General Electric și Electrolux, grupul suedez urmând să utilizeze în continuare brandul GE Appliances.

Aceasta este cea mai mare tranzacție realizată de Electrolux, care vrea să-și extindă prezența în SUA și să-și depășească rivala, Whirlpool Corp.

Electrolux a anunțat că tranzacția va fi finanțată printr-un împrumut punte și prin emiterea de acțiuni, urmând să genereze economii anuale de costuri de aproximativ 300 milioane de dolari.

Electrolux este al doilea producător de echipamente electrocasnice de pe piața din SUA, după Whirlpool Corp, în timp ce GE ocupă locul al treilea. Grupul suedez vrea să-și crească veniturile din Europa și SUA, cea mai mare piață a sa, după mai mulți ani de stagnare a vânzărilor.

Recent, directorul general de la Electrolux, Keith McLoughlin, declara că, deși firma intenționează să se extindă organic, ar putea lua în considerare și achiziții ‘dacă vom vedea o oportunitate care are sens’.

Directorul financiar al GE, Jeff Bornstein, declara luna trecută că GE intenționează să vândă în acest an operațiuni non-financiare în valoare de aproximativ patru miliarde de dolari.

Compania Electrolux este prezentă în România din 1995 prin divizia de vânzări și marketing în București, precum și prin fabrica de aragazuri de la Satu Mare, la care deține 99,52% din acțiuni. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata